tirsdag den 4. november 2008

Til Watch Party hos demokraterne

Søren foran rumfærge.

Majken og Obama.

Dame med flag og æsler på jakken.

Øjeblikket efter at Obama blev kåret som president elect.

Vi har fulgt valgkampen på nærmeste hold og har skiftevis spået Obama og McCain sejren som situationen udviklede sig med introduktionen af Sarah Palin, økonomisk krise og præsidentdebatterne.

Den 4. november var det så endelig Election Day. Vi havde fået nys om en fest på Space Centeret for de lokale demokrater som var til valg i Houston, så vi troppede op til storskærm, ost&kiks og ca. 200 begejstrede demokrater. Der var et band som spillede, men alle stod blot og kiggede op på storskærmen for at følge optællingerne.

Kort efter klokken 22, da stemmeurnerne blev lukket i de vestlige stater erklærede CNN, at de mente at Obama var så godt som sikker på at blive præsident. Folk hujede og klappede, nogle omfavnede hinanden og der var sågar nogle som kneb et par tårer. Det var også vildt at se mængden af mennesker samlet i Chicago på storskærmen, man kan tale om en hel Obama-bevægelse!

Til vores store overraskelse havde 45 % af Texanerne stemt for Obama, så de er ikke helt så republikanske som vi havde antaget. Desværre blev ikke en eneste af de lokale politikere som holdt festen valgt ind, så der blev ikke nogen tale, selv om der var sat tre kameraer op. Vi listede derfor af ved 22:30-tiden ligesom resten af festen, det var også langt over sengetid for Jonathan, som nægtede at sove mens der skete noget.

Det var en stor oplevelse at opleve en historisk begivenhed på så tæt hold.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar