torsdag den 16. april 2009

Universal Studios

Efter en lang da i Epcot centeret, var vi ret overviste om, at vi ikke orkede mere temapark og snakkede om måske at besøge Kenedy Space Center i stedet, der ikke lå så langt fra hvor vi boede i Melbourne. Eva og Leif havde været der mens vi var i Epcot, men da vi snakkede med dem lød de lidt skuffede. Det havde været spændende at se affyringsramperne og verdens største bygning, hvor de sætter løfteraketter på rumfærgen, men de havde kun set det fra lang afstand i en bustur, der tog flere timer, så de syntes at Johnson Space Center i Houston var bedre. Vi besluttede derfor at se om vi havde kræfter til en park mere, når vi vågnede næste morgen. Næste morgen var vi enige om, at nu var vi her jo og det ville være dumt ikke nå det man kunne, så vi valgte, ud af de utroligt mange parker, at køre mod Universal Studios, der er en af de mest berømte parker.
Universal Studios var delt op i to parker, den klassiske Universal Studios og den lidt nyere Adventure Island. I Universal Studios går man rundt i forskellige kulissebyer, Hollywood, San Fransisco, New York. I hver af disse byer kunne man prøve forskellige forlystelser og shows. Vi var blevet advaret om lange køer, men vi var der nok en heldig dag, for vi de fleste steder ventede vi kun 5-10 minutter. Forlystelserne i Universal var baseret på kendte block busters. F.eks. sejler man rundt i både og bliver angrebet af en haj som i "Jaws" eller skyder monstre i "Men in Black".
I søsterparken Advanture Island er temaet lidt mere taget fra drengeværelset med superhelte, tegneserier, Jurassic Park, fantasy og lignende. Forlystelserne var også nummeret vildere med rutchebaner, der kører på hovedet og vandrutchebaner, hvor folk uden for forlystelsen kan proppe en quater i en vandkanon og skyde på de forbisejlende. Vi prøvede en vandrutchebane i Jurassic Park med masser af animatronics (dinosaurusfigurer, der bevæger sig og dukker på af vandet) og en fin afslutning, hvor man sejler inde i et varehus er lige ved at blive spist af an tyranosaurus, da man pludselig sejler ud over en kant og det hele ender i et stort plask.
Selvom vi kørte hjem før fyrværkeriet, så var vi godt brugte efter endnu en lang dag og var godt mætte af forlystelsesparker.


Søren og Majken i ensfarvet tøj foran Universal Studios.


Søren på vej ind til dinoerne.


Blues brothers gav et gadeshow i "New York".


Inde i Crusty var den nyeste forlystelse i Universal. En avanceret simpson rutchebanesimulator, hvor rutchebaneturen blev vist på et kuppellærred samtidig med at man blev kastet rundt i en simuleret rutchebanevogn. Ens sanser blev narret grundigt, så det var en meget livagtig tur selvom det var inde i en tegnefilm.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar