lørdag den 14. februar 2009

Hos Peter og Andrea i Denver

Mandag den 16 februar var det præsidentens dag, der er en fridag, så Majken, Søren og Jonathan var på en forlænget weekend i Denver, Colorado, hvor vi besøgte Peter og Andrea. Søren har været nabo med Peter i mange år på kollegiet, men Peter, der har rødder i både Langeland og Californien, har boet i USA siden ca. 2003, så det var rart med et gensyn. Peter og Andrea, bor i en helt fantastisk lejlighed på ottende etage med en kæmpe terrasse med udsigt over Denver skyline og The Rockies i baggrunden. Peter og Andrea flytter til Salt Lake City, Utah til sommer, når Peter bliver færdig som speciallæge i neurologi, og selv om de glæder sig, så tror de aldrig igen, at de kommer til at have en lejlighed som denne.
Denver er en dejlig by, der har flere af de ting vi har savnet i Houston. Der er lidt flere fortorve, træer og mennesker i gadebilledet. Klimaet er næsten optimalt. Der er årstider med sne om vinteren, tør luft og behangelig varme om sommeren og ikke mindre end 300 solskinsdage om året, da Denver ligger på den rigtige side af Rocky Mountains.
Hovedattraktionen i Denver er også helt klart 14000-fods bjergene, der ikke ligger mere end en halv til en hel times kørsel fra downtown. Denver er et attraktivt skisportssted om vinteren og hikingbase om sommeren. Vi tog derfor søndag en tur op i bjergene og gik en tur i sneen med fantastiske udsigter. På vej op i bjergene paserede vi Boulder, der er en universitetsby, der ligger lige ved foden af bjergene. Det må være et ideelt sted at studere, hvis man kan lide bjerge. Boulder har også produceret mange topidrætsfolk. Sikkert hjulpet af den tynde luft.
Mandag havde vejret ændret sig fra at være frysende koldt til at være dejlig forårsagtig solskinsvejr, så vi tog en tur i Denver zoologiske have. Denvers zoologiske have er virkelig en førsteklasses zoo, hvor dyrene har betydelig mere plads en normalt. Isbjørnene gik f.eks. ikke bare frem og tilbage, men så ud som om de hyggede sig meget godt. De havde et stort basin som en af dem svømmede rundt i og man kunne gå ned under vandniveau og se den svømme gennem en glasrude. Anlæggene er godt konstrueret, så man kan se dyrene uden hegn eller glasruder i vejen.
Mandag aften fløj vi så hjem igen til Houston. Vi var alle trætte, så flyveturen var hurtigt overstået. Alt i alt en førsteklasses weekend.



Majken, Jonathan og Søren i Estes Park.

Majken, Andrea, Peter og Jonathan går i sneen i Estes Park.


Majken, Jonathan og Peter i Denver zoo.


Jonathan og Peter kigger på store catfish i Denver Zoo.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar