søndag den 14. december 2008

Jul på Amerikansk

I USA starter julen først efter Thanksgiving, som i år lå den 27. november. Optakten er derfor godt 5 uger kortere end hjemme i Danmark, men til gengæld giver amerikanerne den fuld gas når de først kommer i gang. Dekorationerne er meterhøje og et juletræ er ikke ordentligt pyntet hvis man kan ane en smule grønt bag julekuglerne.

I et forsøg på at finde julegaver til familien hjemme i Danmark tog vi indtil Galleria, som er det største shoppingcenter i Texas. Der er 375 butikker fordelt på 3 etager og med en skøjtebane i stueetagen. Her mente vi nok at kunne finde noget for enhver smag.
Det var større end vi havde forestillet os, og med alle de butikker blev vi fuldstændig overvældede og desværre også handlingslammede, så vi kom derfra med kun en eneste gave.

Ethvert stormagasin har en julemand siddende, også i det lokale Baybrook Mall, hvor man kunne få lavet et billede for "sølle" 17 dollars. Jonathan var sur og i grimt tøj den dag, så vi besluttede os at få taget billede til julekort en anden gang.

Julemanden er mægtig travl, for han nåede også at besøge Las Palmas til en julehygge-eftermiddag for beboerne. Jonathan er bange for mænd med skæg, og var ikke vild med at blive plantet på Santas skød, men turde dog godt blive siddende når Søren sad ved siden af.



Julemanden modtager ønsker fra de små børn i Baybrook Mall.


Typiske forhavedekorationer til salg.


Majken og Jonathan foran det meget store juletræ i Galleria i Houston centrum.


Jonathan ønsker sig mange gaver af julemanden. Han har dog allerede fået et ballonrensdyr af julemandens nissehjælper.

1 kommentar: