torsdag den 11. december 2008

Rumfærge på parade

Dagen efter snestormen var det varmt med klar blå himmel. Vejret kan hurtigt gå fra den ene ekstrem til den anden her i Houston. Omkring middagstid Majken på frokostrestaurant med sine kolleger, da en af dem så, at rumfærgen flyvende på ryggen af en jumbojet. Endeavour havde været en tur oppe til rumstationen med bla. et nyt toilet og smørrekander, hvoraf en blev tabt i rummet under en rumvandring. Da Endeavour skulle tilbage til jorden, var vejret ikke for godt i Florida, så den landede i stedet i Californien. Da rumfærgen ikke kan flyve selv, bliver den båret af en jumbojet og på vejen tilbage til Florida, gjorde den et kort ophold i Ellington lufthavnen tæt ved NASA. Inden da, cirklede den en tre-fire gange i parade om NASA til ære for de mange indvolverede i missionen.
Majken ringede hurtigt hjem til Søren, der fandt kameraet frem og tog nogle billeder og en stump video af rumfærgen, der flere gange fløj nærmest lige over hovedet på vores lejlighed.
Da Majken kom fra arbejde kørte vi til Ellington for at se om vi kunne spotte rumfærgen, men den var nok allerede fløjet igen, for vi kunne ikke finde den og den er ellers ret stor.


Rumfærge eskorteret af jægerfly.


Rumfærgen påmonteres en særlig hale for at give bedre aerodynamik.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar