fredag den 12. september 2008

Orkanen Ike


Bedst som vi troede, at vi slap med skrækken, da Gustav ramte New Orleans for et par uger siden, kom Ike. Ike er en meget bred kategori 2 orkan, måske senere kategori 3, der har kurs lige mod Houston. I går blev det meddelt i fjernsynet, at vores postnummer var "mandatory evacuation zone", hvilket betyder, at hvis man ikke flyttede sig, ville man være "on your own". Altså ingen hjælp, hvis noget går galt. Grunden til evakuering er ikke så meget vinden, som dog skulle blive slem nok, men fordi området omkring clear lake fungerer lidt som en tragt for vandet, der bliver skubbet af orkanen. Derfor kan vandstanden i værste tilfælde stige 5-7 meter og selvom vi bor på første sal, vil det ikke være rart at befinde sig midt i.
Vi sidder derfor nu på 10 sal i hotel Hilton i den vestlige del af Houston. Her kommer i hvert fald ingen vand og vi kan i stedet sidde og "nyde" orkanen fra vores hotelvindue. Vi tog afsted lidt over seks i morges for ikke at sidde fast i evt. evakueringstrafik, men der var næsten ingen trafik på vejene, så vi ankom allerede til hotellet kl. 7. Vi fik dog heldigvis lov at checke ind, selvom vi først havde værelset fra kl. 15.
Klokken er nu 13:30 og der sker ikke så meget her, men fjernsynet beretter om høj vandstand ved Galveston og nogle mener, at hele Galveston øen vil blive oversvømmet. Orkanen skulle ramme os en gang i nat med sandsynlige strømafbrydelser. Vi ved ikke helt hvornår vi kan vende tilbage, men vi har i hvertfald booket vores hotelværelse til søndag.
Spændende at opleve, men også lidt skræmmende.

1 kommentar:

  1. Vi har fulgt nøje med i vejrmeldingern på CNN og har tænkt meget på jer. Vi håber, alle har det godt, samt at I snart får strømmen igen. I får i hvert fald oplevet noget, må man sige ;-)

    SvarSlet