søndag den 7. marts 2010

Monterey Bay Aquarium

Nord for Big Sur ligger havnebyen Monterey, der blandt andet er kendt som forfatter John Steinbecks hjemby og for en berømt pop festival i 1967, der blev gennembrudet for kendte musikere som Jimi Hendrix, The Who, Janis Joplin og Otis Redding.
Monterey er også kendt for det fine akvarium "Monterey Bay Aquarium", som vi besøgte søndag d. 7.
Monterey akvariets hovedattraktion er et kæmpeakvarium, der er så stort, at man ikke rigtig kan se bagsiden af det. Akvariet er 10 meter højt og indeholder 1,3 millioner liter vand, ca. som det store akvarium i kattegatcentret. I akvariet svømmer hajer, klumpfisk og store stimer af fisk. Især stimerne er imponerende, når de svømmer rundt som en stor højfleksibel organisk masse. Herudover var der pingviner, kæmpe område med søheste, oddere og mere mere. Alt i alt et meget fint akvarium. En lille imponerende detalje var goble-akvarierne, hvor knaldrøde gobler elegant svævede rundt på en dybtblå baggrund. Det var i alt sin enkelthed noget af det flotteste i akvariet.
Vi spiste medbragte pølsemadder i et udendørsområde, hvor vi blandt andet så vilde havoddere. En måge stjal dog Sørens pølsemad.



Stime af ansjoser æder plankton med åben mund.


Flotte gobler. Billedet vender rigtigt. De foretrak af en eller anden grund at svømme nedad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar