søndag den 8. november 2009

Texas Renaissance Festival

Efter et par timers kørsel ad I45 og herefter på landevej mellem ranches og småbyer ankom vi til Todd Mission, hvor Texas Renaissance Festival hvert år bliver afholdt. Renaissancefestivallen afholdes hvert år i hver weekend fra midt i oktober til sidst i november og har eksisteret siden 1974. Vi havde forestilles os en mark med nogle telte, nogle få udklædte og et par happenings, men stedet var ret stort, omkring 220.000 kvm, fyldt med permanente arenaer og boder og skulle være verdens største af sin slags med omkring en halv million besøgende hvert år.
Ved indgangen kunne man leje dragter, hvilket vi dog ikke gjorde, men vi havde indtryk af, at rigtig mange af de besøgende benyttede lejligheden til at skeje ud og bruge en weekend på at gå rundt i 15-hundrede tals klæder.
Renaissancetiden blev tolket ret frit og vi havde indtryk af, at det betød alt ældre end Columbus, så vi så både romere og græske fabeldyr, men primært var temaet dog sen-middelalderen.
Vi brugte med af alt tiden på at gå rundt og kigge på alle de skøre mennesker og fik ikke set så nogen af de mange forestillinger. Jonathan og Majken fik dog reddet en tur på afrikansk elefant, hvilket jo ikke er noget man prøver hver dag.

Flere billeder fra festivallen.


En lang parade starter anført af en stor sort ridder med et meget langt sværd.


En klassisk gøglerbod. Manden råber rutineret fornærmelser efter folk og for et par dollar kan man købe en håndfuld tomater til at kaste i hovedet på ham. I boden ved siden af sad en rapkæftet kvinde på et bræt over en balje med vand. Ingen havde kunne ramme udløserknappen i lang tid og man tvivlede på om den overhovedet virkede. En ung mand blev provokeret nok til at købe en hel spand med bolde og utroligt nok ramte han plet ved første kast, så kvinden røg plask ned i det formentlig kolde vand. Ganske fin klassisk underholdning.


Jonathan holder godt fast under elefantrideturen. Han synes vist, at det er lidt farligt.


Typisk eksempel på de skøre folk, der tiltrækkes sådan en festival. Manden har sikkert et kedeligt kontorjob til hverdag og glæder sig til at han hvert år kan få lov at gå rundt i orange tøj og ryge pibe med en potteplante på hovdedet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar