lørdag den 5. september 2009

Cowtown Coliseum Rodeo

Efter en god gang Texas barbecue skulle vi til Rodeo i Cowtown Coliseum. Billetpriserne var lidt mystiske. På skiltet ved box office stod der $15 per billet, men vi havde en kupon, så vi fik dem til $10. På billetterne stod der dog $7,5 og på hotellet (efter at vi havde købt billetter) spurgte de, om vi ville have nogle gratis.
Cowtown Coliseum praler med at være stedet, hvor konkurrence-rodeo opstod første gang (i 1930'erne) og der er året rundt rodeo hver fredag og lørdag. Majken, Jonathan og Søren havde tidligere været til det årlige (tre uger lange) rodeo i Houston Livestock and Rodeo i Reliant Stadium, hvor der er plads til 71.500 tilskuere. I Cowtown Coliseum er betydeligt mindre med plads til 3.418 tilskuerpladser. Dette gjorde en stor forskel, da man uanset placering sad meget tæt på begivenhederne i arenaen. Så selv om Houston Rodeo er mere stort anlagt og med flere discipliner, så var Cowtown Rodeo meget mere nærværende.
Rodeoet startede og sluttede med hovedbegivenheden: Bull riding, hvor cowboyderne skal sidde otte sekunder på en vild tyr. Der var et lassodiscipliner hvor en cowboy skulle fange en kalv og herefter snørre dens ben sammen og team roping, hvor to coyboys fanger en lidt større kalv. Der var ridning på vilde heste, barrel racing, hvor cowgirls i fuld gallop skal omkring tre tønder og et par børnediscipliner, hvor en flok børn løb efter og fangede enten en kalv eller et får.
Cowboyderne var denne aften ikke helt så dygtige som dem vi havde set i Houston. I Houston kom vi også en af de sidste dage til nogle af de sidste finaler, men de mindre dygtige eller heldige cowboydere her gjorde det ganske underholdende, da de stort set alle blev smidt af tyrerne og Anna jublede når det lykkedes en kalv at undslippe en hvirvlende lasso.
Alt i alt en fin rodeooplevelse.



Den obligatoriske nationalsang med hatten af og hånden på hjertet.


En cowboy på vej ud af båsen på en vild tyr.


En cowboy er blevet smidt af og klovnene prøver modigt at distrahere tyren.


I midten findes the barrel man. En af rodeoklovnene, der har til rolle at distrahere tyren når en cowboy er faldet af. Denne barrel man leverede også en lind strøm af vittigheder, når der var mindre pauser i showet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar