fredag den 7. august 2009

Ferie i sommerhuset

Efter en dejlig afslappende ferie på Ærø tog vi til sommerhuset i Sverige, som vi ikke har set siden jul. Heldigvis har både Jens og Annelise og Eva og Leif været flinke til at tage sig af haven, så ukrudtet havde ikke helt taget over.
Jonathan rendte rundt i haven mens Søren og Majken ordnede have, han var glad for at have så meget plads at løbe rundt på. Søren og Majken var til gengæld glade for at han legede med sin græsslåmaskine, så man til en hver tid kunne høre hvor han var.
Vejret var strålende, så da Eva og Leif kom på besøg weekenden over tog Søren og Majken til Karlskrona, en hyggelig lille havneby. Vi tog på en romantisk bådtur i Skærgården og tog på det Maritime Museem, eller vi drak i hvert fald øl på caféen udenfor.
Da vi jo er væk fra huset indtil hjemkomst en gang til marts næste år, var der en del ting at ordne. Vi lugede bede, slog græs, beskar træer, fejede trapper og terrasse, rensede tagrender, lavede brønddæksel og fejede taget. Vi fik også købt en kapsav, som vi brugte flittigt da vi erstattede tre meter af rækværket. Det viste sig at være temmelig udfordrende at få vinklerne i krydsene til at blive helt rigtige, men resultatet blev ganske hæderligt og vi fik en hel del tømrererfaring til næste gang der skal laves noget.
En rolig stund havde vi også i ny og næ, og hængekøjen blev brugt flittigt. Særligt Jonathan nød at blive gynget, han sov middagslur i den flere gange.
Det var dejligt at være i huset igen.


Den velkendte udsigt fra hovedindgangen.


Jonathan på nyslået plæne i kirsebærhaven.




Jonathan ved klippevæggen i baghaven på ekspedition for at opmåle grunden med GPS-tracker.


Der blev klippet og luget mindst et ton gevækster.



Majken vugger Jonathan i søvn i hængekøjen.



Jonathan prøver nogle solbriller som et andet barn må have efterladt.


Slutresultatet af vores rekonstruktion af rækværket. Vi var så flittige, at vi helt glemte at tage billeder af arbejdsprocessen.

Søren og Majken ved det store søfartsmuseum, hvor vi foretrak, at sidde udenfor og drikke en øl i det gode vejr i stedet for at besøge museet.


Skærgårdsbåden var populær den dag.


Søren henter kaffe


Rutchebaneskulptur i Karlskrona friluftsbad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar