søndag den 7. september 2008

NASA Space Center - Houston

Søndag formiddag tog vi over for at sige hej til vores nabo, NASA. De var mægtig flinke, vi kom ind og se deres "mission control", astronauternes træningsfaciliteter og en af deres raketter, Saturn 5. Især var det sjovt at se Saturn 5, man begriber slet ikke hvor store de rumraketter er.
De havde også en masse månesten opbevaret i en kæmpe bankboks, men de var pakket helt ind i plastik da de havde været evakueret under orkanen Gustav. Der var også et stykke man kunne røre.

Jonathan havde også en god tur, han syntes det var fantastisk at køre i tog (ud og se rumfærge) og var især fascineret af vasken hvor man trykkede på en knap og så sprøjtede der vand op.

Vi nåede ikke at se det hele, men vi købte årskort dertil, så det gør ikke noget. Så kan vi også vise evt. gæster rundt:-)

I souvenir-boden gik Majken helt amok og købte en lille rumdragt til Jonathan, en køleskabsmagnet (som om man ikke har skrammel nok, men det ligger jo hjemme i Danmark) og noget frysetørret astronautmad (chokoladeis med chokoladestykker).



Majken forsøger sig som astronaut.


Søren foran astronauternes træningscenter.


Kontrolpanelet i en space shuttle.

De fem motorer på Saturn 5 - stage 1.

Saturn 5 i sin fulde længde.

Majken og Jonathan mærker efter om månen er lavet af grøn ost (nej, det virkede ikke sådan).

Majken og Søren har store forventninger til Jonathans fremtidige karriere...

1 kommentar: